STEMI mijenja način na koji učimo

November 17, 2015

Još jedan uspješan projekt izašao iz tvornice Crowdfunding Academy je i mali robot pauk-STEMI koji je nastao kao ideja udruge za primjenu tehnologija u obrazovanju Bura Znanja. Svoje dojmove i iskustva za vrijeme kampanje članovi STEMI-a odlučili su podijeliti s nama. Stoga pročitajmo u nastavku što imaju za reći…

Prošla su 3 tjedna od lansiranja kampanje. U trenutku pisanja ovog bloga ukupno 218 pojedinaca i tvrtki pomoglo nam je prikupiti iznos veći od 25 000 dolara. U samo tri dana kampanje uspjeli smo skupiti ciljani iznos od 16.000 dolara. Kada se to dogodilo, našoj sreći nije bilo kraja. Ipak, svjesni činjenice da je naš uspjeh rezultat mukotrpnih priprema u trajanju od gotovo pola godine, nismo bili iznenađeni.

Kampanja je pomalo iscrpljujuća, no zasigurno nas puno uči. Dinamična je i tjera nas da radimo više i bolje. Tjera nas na kontinuirano stvaranje i učenje, i ovo iskustvo nećemo tako lako zaboraviti. Kako se kampanja bliži kraju sve više shvaćamo koliko je tim i timski duh važan. Kompletna kampanja napravljena je s budžetom od nula kuna i svi uključeni u nju su volonteri, odnosno nitko od projektnog tima ne živi od STEMI projekta. Imamo sreću da nas sve motivira želja za stvaranjem, kao i želja za promoviranjem pozitivnih promjena u Hrvatskoj i u svijetu. Ovo je jedinstveni projekt koji još jednom dokazuje da je uspjeh u jednu ruku zagarantiran ukoliko radiš s pravim ljudima. Učimo iz grešaka, pomičemo vlastite granice, smijemo se skupa i dižemo jedni druge kada je to potrebno.

Proteklih tjedana smo puno prezentirali STEMI, ono što jesmo i ono što želimo. Ideju STEMI projekta možemo objasniti pomoću jedne, vrlo jednostavne rečenice. Želimo širiti znanje kroz praktičnu primjenu. Dugoročna vizija je novim generacijama ostaviti društvo koje cijeni znanje kao jednu od najvećih vrijednosti, i društvo u kojem pojedinci otvoreno i slobodno dijele svoje znanje s drugima oko sebe. Želimo inspirirati druge da budu bolji od najboljih. Ne želimo ih stavljati u okove jer ljudska mašta je nepresušni izvor koji ne vidi ograničenja. Naravno, i mi svoju inspiraciju tražimo u okolinu. Jedan od naših uzora je Elon Musk, kreativni genije koji prkosi svemu nemogućem i svojim izumima, koristeći se znanjia iz STEM područja, mijenja svijet na bolje. Tako smo sinoć pokrenuli novu, mini kampanju. Želimo pingati gospodina Musk, privući njegovu pozornost i time povećati interes mladih za STEM-om.

Ovim putem želimo vam zahvaliti na podršci te vas pozivamo da postanete dio naše nemoguće misije!

Hvala još jednom i lijepi pozdrav od cijelog STEMI tima :)

Marija Šutalo

PR & Community Management Managing STEMI Community and Media Relations.